БСП обещават пенсиите да скочат с 21% и да поискат отпадане

...
БСП обещават пенсиите да скочат с 21% и да поискат отпадане
Коментари Харесай

БСП: Всяко едно семейство в следващите месеци ще получи допълнително данъчно облекчение

БСП дават обещание пенсиите да скочат с 21% и да поискат отпадане на Данък добавена стойност за хляба и таван на цената на газа.

От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 21%. Коалиционните сътрудници са съгласни от 1 октомври да се случи преизчисляването на пенсиите към средноосигурителен приход 2021 година. Всяко едно семейство в идващите месеци ще получи в допълнение данъчно облекчение от 50 лв. за всяко дете, за повече от едно – към 1100 лв. на година. Има единодушие и за отпадане на тавана на пенсиите – той да стане 3400 лв.. Ще продължим да настояваме минималната работна заплата да се усили от 1 юли на 760 лв..

Това съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски на конференция в централата на " Позитано " преди днешния съдружен съвет.

Ще продължим да настояваме и за необлагаемия най-малко. Това предложение, не намира необятна поддръжка в обединението, само че Българска социалистическа партия ще го отстоява в идните договаряния, сподели още Свиленски. Безплатните детски градини не престават да работят като мярка, тя ще продължава и в идващите години, добави той.

" Ще разпишем още тази седмица нужните законодателни начинания, с цел да може да бъде обезщетен бизнесът ", разясни Свиленски.

Българска социалистическа партия ще упорства за намаляването на Данък добавена стойност в дребната потребителска кошница. Ще настояваме за 0% ставка за самун и хлебни произведения, съобщи Свиленски, уточнявайки, че тази концепция не среща поддръжка измежду съдружните сътрудници, заяви БГНЕС.

Борислав Гуцанов добави, че Българска социалистическа партия упорства за таван на цената на газа на сегашните нива и водене на договаряния, в това число с " Газпром ". Най-вероятно още идната седмица ще бъде вкаран закона за свърхпечалбите с изключение на на производителите, по този начин и на търговците на електрическа енергия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР